I rummet sitter det en dimmer som är en Schneider Exxact Primo Dimmer 315W.

https://elbutik.se/product.html/exx...q60SranupSTlbyxS7DwRwKJIu6agMzwQ1YaAsNt8P8HAQ

Nu är jag inne på att skaffa taklampan Wofi Astro 16 som har sexton 20w lågvoltshalogenlampor och inbyggd transformator.

http://www.wofi.de/wofi/deckenleuch...0.html?___store=english&___from_store=default

Nu till frågan. Behöver jag byta dimmer? Är det i så fall till exempelvis en Schneider Exxact Transistordimmer 40-630w jag behöver byta? Eller har jag sånt flyt att den gamla kommer att fungera?
 
tommib
Tja.... 16 x 20 = 320, så nej det kommer inte funka. Om du däremot byter upp dig i dimmerstorlek går det bra. Du måste dock kolla att det inte sitter massa andra dimmers eller värmealstrande manicker där du ska montera den. Så länge du kör med halogenlampor kan du i stort sett ta vilken dimmer som helst, det kommer funka.
 
Okej, så bortsett från wattbegränsningen så ska den dimmer alltså fungera? Att det sitter en transformator i lampan påverkar ingenting?
 
tommib
Ooops, sorry. Missade att det var lågvoltshalogen. Då beror det på vad det är för trafo. Troligen är det en elektronisk sådan och då passar en transistordimmer bra men du bör kolla upp det.
 
Tack för svar! Har letat info på Sofis sida om trafo men hittar ingen. Men känner mig rätt trygg med att Schneider Exxact Transistordimmer 40-630W kommer att fungera.
 
Det finns ju dimmers som känner av vilken typ av last det är och ställer om sig vid behov.

De flesta elektroniska transformatorer vill ha en bakkantsdimmer, vilket löses med transistor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.