Lite sent påtänkt men nybyggnadskartan ska man kolla innan man köper tomten...

Det finns många som fått bygga på prickat område och en del som inte fått det. Det beror lite på varför prickarna är där. Exempelvis kan kommunen pricka en del av en tomt för att det går ledningar över tomten som man inte får bygga på. En annan anledning kan vara att kommunen vill kontrollera placering av hus. En ytterligare anledning kan vara att kommunen tycker att marken är för dålig för att bygga på. Det kan alltså vara prickat av många anledningar men det behöver inte nödvändigtvis betyda att man inte får bygga på prickarna.
 
Hej!
Jag antar att ni menar att det är prickmark i detaljplanen, det är ju den som reglerar hur och var man får bygga (dvs om detaljplan finns.) Ett enkelt svar på frågan om man får bygga på prickmark eller inte är att gå till kommunen och höra med dem. Om man bara vill nagga lite i kanten på prickmarken så kanske kommunen går med på att se det som en s k mindre avvikelse från plan och därmed tillåter byggnation även på denna mark.
Lycka till!
 
Vi fick flytta vårat hus ca 2m in på prickat, men det var för att det gamla huset som vi ska riva ligger precis vid vattenkanten.
 
Vi har fått dra över 1 meter med två hörn. Har försökt att få dra in huset längre men det blev nej.

Berit
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.