kimf
Nästan färdig med stommarna i IKEA-köket, men har nu stött på patrull :mad:.

När vi beställde köket, någon vecka före vi började en ganska omfattande rivning och gjutning av nytt golv. Hade vi 250cm i takhöjd. Spola fram till idag, och vi har rivit gamla, glesat och gipsat om taket, och har nu ca 246,5cm som lägst i takhöjd där högskåpen ska stå. Lägg där till att vi ska på med klinker också, vilket skulle ge ca 245,5cm.
Detta ger nu ganska taskiga problem för oss.
Vi hade planerat för följande lösning

Kyl 186cm + översåp 60cm = 246cm (exkl. lite ventilationsutrymme) | Högskåp 200cm + överskåp 40cm + ben = ca 248cm | frys 186cm + överskåp 60cm = ca 246cm.

Klinkersen ska läggas runt stommarna i övriga köket, så vi har satt stommarna drygt 1cm högre än nomalt, för att få in hela sockeln ovan klinkern sedan utan att behöva kapa i den.

Men just under kyl, frys och diskmaskin hade vi tänkt att även där lägga klinker, eller flytspackla, just för att det ska gå att dra ut dem någorlunda smidigt. Men detta kommer nu inte riktigt få plats.
Själva högskåpet mellan kyl och frys, kan jag fuska in genom att först sänka benen och fuska med sockeln där sedan. Det kommer inte synas att dem inte livar med de andra socklarna, då det står kyl och frys på var sida om den.

Men kyl och frys kommer det bli jävligt svårt att fuska med. Jag KAN skita i att klinka där, men kommer bli så gott som omöjligt att dra ut kyl och frys utan att riva bort överskåpen först, vilket känns som en jävligt sunkig lösning.

Någon som kan komma med en smart lösning förutom att åka tillbaka till IKEA med de 60cm höga överskåpen och byta dem till 40 skåp istället?
(samt eventuellt även byta högskåpet till ett 228cm högt utan överskåp, så allt livar sen avsluta med täcksida + krönlist upp mot taket istället).
 
L
Finns ingen patentlösning på att fixa kanten nere , för att få ut skåpen , bara byta skåp till det som går att få in , och kyl/frys kan gå ut när dom står på klinker
 
Tråkigt läge för dig. Har inget annat tips än det du skriver själv i sista stycket. Andra lösningar som du är inne på kommer du troligen aldrig bli nöjd med.
Det som är positivt i sammanhanget är att IKEA har 365 dagar öppet köp på sakerna. :)
 
kimf
Yes, det blir den lösningen. Lägre skåp och täcksida i toppen för att gå vidare hela vägen upp i taket
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.