Hej!
Jag har sett olika firmor i södra Sverige som arbetar med präglad markbetong. Är det någon här som har sån i sin trädgård eller som arbetar med det? Jag tycker att det här verkar vara ett bra alternativ till att lägga marksten.
Vi hade tänkt använda markbetong till en yta på ca 33 kvm, där en del så småningom blir en inglasad altan. Därför hade vi tänkt gjuta en grund i alla fall. Kan man då även få det estetiska "i ett" vore det lysande.

Någon som känner till firmor i Stockholm/Uppsalaområdet som gör den här typen av jobb?

Några exempel:
http://www.dmbab.se/ommarkbetong.html
http://www.betonggolv.se/varfor-praglad-markbetong.htm
 
Spännande.
 
Jag har sett några exempel hos Sydsten i Halmstad. Mycket snyggt - men det vill ju till att den som utför det vet vad han gör. Sen finns det en hel del tekniska aspekter på det hela också. Marksten ger med sig om marken rör på sig en aning - det gör inte en betongplatta.
 
Ännu mer underhållande action att titta på när det är dags att dränera om i framtiden.
 
Locke: det där med att det kan röra på sig har jag funderat kring också. Men det borde en duktig betongläggare ha kläm på, tycker man. Kanske kan man göra sulan med en viss marginal runtom?

Magnus: vi har precis dränerat om. Det är därför jag funderar på markbeläggningen. Tänkte att en framtida omdränering blir nån annans business. :)
 
Här i Umeå såg jag några hus med gjuten infart på det sättet på kvarteret bredvid mig, präglat så det ser ur som stora markplattor. ser väldigt bra ut.

Jag brukar kasta ett öga när jag ibland promenerar förbi. Efter två smällkalla vintrar ser det lika bra ut fortfarande. vilket knappast brukar vara fallet med marksten efter några år.

/B
 
har själv anlitat, betonggolv.se och är jättenöjd efter 5 år så ser det forfarande bra ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.