Hej!

Mormor skall komma hem från sjukhuset i dagarna och kan inte vistas i den värme som är i deras lägenhet. Behöver därför en portabel luftkonditionering. Någon som kan tipsa mig om något vettigt alternativ?

TACKSAM FÖR SNABBA SVAR!!!
 
Det finns en uppsjö av enbart AC eller 3-i-1 om man även vill ha avfuktare och värmefläkt i samma apparat!

Har varit hos några vänner med AC och de funkar bra, men för ganska mycket oväsen, så ska de vara i sovrummet, så blir det svårt att sova med den på.

Isåfall är det bäst att kyla av sovrummet några timmar innan man lägger sig!

Tipset är att lyssna på apparaterna innan man bestämmer sig, men kanske äldre människor inte är så ljudkänsliga !?!?!

Fredde
 
Tips: kolla runt i de olika affärerna redan nu och köp när du hittar en i den prisklass du tänkt dig. I prisklassen 3000 kr är det slut i alla affärer (ElGiganten, Jula, Rusta, Hornbach, nästa prisklass är 3500-4000 kr och sådana fanns åtmistone i förrgår) i Göteborg för tillfället, vet inte vilken ort du bor i, men det kan vara likadant där.

/ama

*EDIT* I de billigare varianterna så ligger ljudnivån på runt 50-54 dB, skall man få tystare så hoppar priset till runt 8000 kr och uppåt. Det man skall titta på är hur stora rum de klarar av att kyla, så räkna ut volymen på rummet innan ni handlar. För att kyla en hel lägenhet behövs något betydligt dyrare än en liten portabel AC.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.