Vi skall köpa ett nytt hus och funderar på att slå till med att planera in en pool i trädgården direkt eftersom då slipper man riva upp hela gräsmattan och kanske lägga om plattor igen.

Vad tycker ni att man skall göra? Bygga direkt eller vänta med till senare?

Sen en fråga till...

Hur kommer man undan med en billig pool? Vad kan man göra själv osv. Bör man göra hela poolen själv. Jag är inte jätte händig men en del kan man ju och man kan lära sig mycket av att söka info på nätet, typ här.

Hur mycket har ni gjort själv? Finns det någon som gjort hela poolen själv? Det kan ju inte vara så super jobbigt att göra iallafall grovgöran själv, eller har jag helt fel?

Kom med råd, snälla. Vi står i valet och kvalet. Vi hade iallafall tänkt att köpa ett färdigt poolset någonstans. Leverantör har vi inte bestämt oss för. Sen hade vi tänkt oss att ha solfångare som uppvärmningssystem eftersom det verkar billigast i drift.

Hur bör vi gå till väga och vad kan vi göra själv? Vad bör man tänka på vid ett "hemmabygge" osv?

 
Hvis er nya hus kommar at vära et nybygga, skal du komma ihåg, at det er billigara at få dom med gravmaskinan at grava utt til poolen med det samma, myckat af priset er jo for transportan aff gravmaskinen. Hvornar du så køper selva poolen, er jo upp til er.


Beklager spelningen, er dansk. :)
 
Bra tänkt att iaf gräva ut till poolen när ni ändå håller på MEN tänk bara på att skydda gropen så att inget trillar däri...
Men sén är det väl så att det är först när huset är på plats och framförallt grannarnas hus också som man får bäst inblick i hur och vart poolens placering blir bäst.
Vi har granne med pool och vi känner verkligen att vi inkräktar på deras när vi är i vår trädgård för häcken är bara 50 cm hög och så badar de typ 3 meter från tomtgränsen..
Vi funderar på poolbygge men det ska defintivt vara HÖGT staket/plank som omger större delen samt helst ha sol från morgon till kväll, det är lite småtrist att bada på kvällen i skugga..
Och en bastu är nog inte så dumt, då kan man använda poolen en bra bit längre på höstkanten!

lycka till med funderingarna
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.