Hej,
Om jag tolkar funktionerna i plejd (DIM-01) rätt så räcker det man har en tändtråd till lampan, sen kan man styra den dimmern från andra plejd som bara har fas och nolla och en ingång från återfjädrande knapp?
Så vill man tända/dimma lampan från 3 ställen, räcker det med fas, nolla, tändtråd och styrning på ett ställe, medans övriga två bara har fas, nolla och styrning?
Så länge alla tre ligger på samma fas.

Mvh
 
om du vill ha en anläggning med bara en Plejd som har något (lampa) anslutet till den, så är det enklare & billigare att styra den Plejden från tryckknappen WPH-01 [en eller flera]

dessa behöver varken fas, nolla eller någon apparatdosa – de går på batteri som enligt uppgift ska hålla 15 år

men vill du installera flera "riktiga" Plejdpuckar som styr en annan Plejdpuck trådlöst så behöver de inte matas från samma fas då styrning sker just trådlöst via Bluetooth
 
Perfekt, då blir det inte så många mellantrådar, vi hade ändå tänkt ha dimmerfunktion.
Man skulle egentligen kunna styra två olika lampor från samma dim-01 väl? Första lampan med enkeltryck, andra lampan med dubbeltryck?
 
X xLnT skrev:
Man skulle egentligen kunna styra två olika lampor från samma dim-01 väl?
DIM-01 har två styringångar 1 & 2, så om du har två vippor så kan du från den Plejden styra den egna Plejden med en av vipporna och trådlöst styra en annan Plejd med den andra vippan – så slipper man försöka lära sig själv och andra hur man kontrollerar lyset med mer eller mindre komplicerade manöverkoder (sen kan du konfigurera dubbeltryck till att betyda slå på båda, slå av båda...)
 
Kan man inte från båda ingångarna på en Dim-01 styra andra Dim-01?
Jag har tex en dosa med två brytare, där tänkte jag sätta en dim-01, brytarna (med fjäder) tänkte jag koppla till de båda ingångarna för att styra två andra dim-01 som har varsin tändtråd till olika lampor.
Kan man med enkeltryck på båda brytarna tända/släcka respektive lampa?
Och håller man inne så dimmas lampan?
 
jag ser inga bekymmer med att göra så

men som jag skrev tidigare, så om DIM-01 blir "göralös" utöver att hantera vipporna, så kan man överväga att använda de renodlade tryckknapparna WPH-01 i stället
 
harka harka skrev:
jag ser inga bekymmer med att göra så

men som jag skrev tidigare, så om DIM-01 blir "göralös" utöver att hantera vipporna, så kan man överväga att använda de renodlade tryckknapparna WPH-01 i stället
Ja, om man använder exxact i övrigt hade jag nog gjort så. Vi kommer ha Renova, den verkar inte finnas som 1-polig brytare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.