Hej!
Jag söker råd till hur många plejdpuckar jag behöver i min nya lägenhet. Jag har markerat upp samtliga lamputtag som jag vill ha dimfunktion på i bilden nedan. Elektrisk planritning av lägenhet med markerade lamputtag och strömbrytare för dimfunktion. I SOV 1, 2 & 3 tänker jag Dim-01. Är det Dim-01 som gäller i korridoren utanför SOV 1 & 2 också? I hallen gissar jag också på Dim-01. Belysningen b (köksbänk) och a sitter i en kombinerad strömställare, då borde jag ha en Dim-02 där?
Lamputtag f sitter i en ensam strömbrytare och jag tänker en Dim-01 för denna, alternativt min lösning nedan? De två nedersta brytarna i kombinationsramen går till c & d. Lamputtag c har dock en knapp längre in i rummet också tillsammans med knapp e. Skulle jag kunna använda en Dim-02 för d & f vid kombinationsramen och ytterligare en Dim-02 vid den andra strömbrytaren för c kombinerat med lamputtag e och spara in en Dim-01 för lamputtag f?
Vägg med eluttagskombination med fyra knappar märkta a, b, c, d och en enskild knapp märkt f.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Badrummen tänker jag precis som sovrummen kräver en Dim-01 var, belysningen i spegelskåpet ska inte dimmras utan endast taklamporna.


7 st Dim-01
3 st Dim-02

För info ska jag ta in en elektriker för installation men vill köpa in materialet i förhand. Om ni känner någon bra i Västerås med omnejd tar jag gärna emot tips!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.