Vi ska snart börja renovera vårt lilla badrum. I badrummet är idag ett skåp som är stort och rymmer mycket. Där är även nedkast till tvättstugan, vilket är väldigt smidigt. Idag är det tapetserat med gammeldags våtrumstapeter, och då satt runt detta skåp. Alltså inte bakom, skåpet är ditsatt innan.

Är detta en ok lösning fortsättningsvis? Eller måste vi riva ut detta skåpet och sätta dit våtrumsmatta och sen sätta dit ett nytt? Enklast och billigast vore ju första lösningen, men är det ok som sagt?

Om det är ok, vart hittar jag dörrar idag som är 40x194 cm? Ikeas gamla mått.
 
  • Litet badrum med gammeldags rosa våtrumstapet och ett stort vitt skåp intill en toalettstol.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Finns företag som lever på att tillverka IKEAS gamla köks och garderobsdörrar. Googla på nätet så ska du finna.

Är inte säker på det med väggmattan men ska du ändå göra om så skulle jag slita bort detta och börja om från början och då sätta väggmattan bakom hela skåpet.
 
BirgitS
Tätskiktet ska ju vara i ett stycke så att det inte kan läcka in vatten till väggen och golvet någonstans, vilket låter väldigt besvärligt om det ska finnas en skåpstomme bakom tätskiktet. Nu vet jag inte hur ditt tvättnedkast ser ut men jag rekommenderar att du läser in dig på Säkert vatten och om dess bestämmelser angående rör i golv.
 
Enligt snickaren är hålet i golvet ok. Det är som ett rör upp i golvet, så blir det översvämning så det läcker över i det hålet har vi större problem än det. Då står det minst 30 cm vatten i hela bottenvåningen :D
 
BirgitS
Nu är väl inte snickare specialister på Säkert vatten så jag tycker att du ska prata med ditt försäkringsbolag. Det är ju inte utan anledning som man bara vill avloppsrör genom golvet i våtrum.
 
Förstår hur snickaren tänker, man kan se det som ett enormt skvallerrör. Vet inte om det är okej dock. Skulle ju behövas manschett och klämring om det ska kännas säkert.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Ska se om jag kan ta ett foto senare på hur det ser ut.

Och det är pga av detta som det vore enklast att ha kvar skåpet för det är inbyggt i skåpet. Den våtrumsmattan som finns på golvet idag går upp på hela sockeln på skåpet.
 
BirgitS
Eftersom du vill vara säker på att ditt försäkringsbolag ersätter skador så är det dem du bör prata med och visa bilder för.

I ett rum med dusch eller badkar så är det inte acceptabelt att bara ha tätskikt på golvet och 10 cm upp utan det ska ju vara tätt hela väggarna också. Tätskiktet är ju inte bara till för att stoppa upp när det rinner lite långsamt ner på golvet utan även sånt som att anslutningen till duschblandaren går sönder och det då sprutar ut vatten på en dryg meters höjd, då ska allt vatten rinna ner i golvbrunnen och inte tryckas ut i väggarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.