Är sugen på att platsbygga badkar i samband med renovering och väldigt påpassligt hade tidningen GDS en artikel i senaste numret där man använde ett färdigt paket av wediskivor som verkar smidigt.

Dock kostar detta paket av "skumskivor" 25 000. :eek:

Det känns lite väl drygt. Sedan är det mycket möjligt att man vill ha andra mått än paketets.

Hur kan man göra annars?

Några tankar:

1) Regla upp med plåtreglar och våtrumsgips, frågan är om det blir stabilt nog?

2) Bygga med 10cm lecablock. Ev använda speciallimm som var uppe i en annan tråd. Även där frågan om det håller och hur man förankrar i golv och väggar. Måste även putsas innan tätskikt och kakel.

3) Form i formplyfa, armeringsnät och gjuta på plats. Känns lite extremt och tungt.

I GDS verkade som bygga badrummet innan tätskiktet och sedan dra över det med resten av rummet. Är det ok enligt regelverken att göra så och håller ett normalt tätskikt så tätt att det fungerar i ett badkar? Jag vet att för en pool använder man epoxibaserade tätskikt men där är det vatten hela tiden och klor eller salt, inte riktigt samma sak.

Hur löser man bottenventilen? Finns det ventiler som fungerar som en golvbrunn när det gäller anslutning till tätskiktet?

Någon som har några erfarenheter att dela med sig?
 
Inte mer än att jag gått i samma tankar, och tror att man vill ha ett isolerande material för att inte kyla badet onödigt fort. Mura lättbetong?
 
Lätbetong verkar vara grejen. Multiplattor eller multiskivor finns i bygghandeln. Normalt limmas dom men frågan är om det håller för vattentrycket. Kan man armera lättbetong?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.