Hej,
vi lägger just nu om vårt tak och det visade sig att vi behöver en ny plåt runt skorstensfoten. Eftersom alla andra gamla plåtarbeten är i koppar vill vi ha den i koppar, vilket enligt uppgift blir 3000 kr dyrare.
Ställningar finns uppe runt huset, och landgång finns vid skorstenen. En försvårande omständighet är möjligen att taket är brant (50 grader), och plåtslagaren säger därför att det krävs 2 man för montage. Plåtslagaren, som takläggarna rekommenderar, vill ha 15000 kr + moms för detta arbete. Är det rimligt?
 
Rimligt vore 5-6000 kr.
 
Är fler av samma åsikt?
 
Berliner
Rimligt vore max 6000 inkl Moms
 
När vi lade om tak för 10 år sedan så angavs kostnaden för plåt runt skorsten och en taklucka till 7 000. Det var då inte koppar utan vanlig lackad plåt. Ungefär detta pris fanns specat i 2 offerter som gällde hela takomläggningen.

Jag valde den 3e offerten som totalt var mycket billigare men som inte detaljspecade vad de olika plåtdelarna skulle kosta.

Jag tror inte att priset du fått är helt fel, men det kan mycket väl gå att få det för kanske 10 000 istället.

Sedan kan man ju fundera över det rimliga i att koppar skall kosta 3000kr mera. Det är ju inte speciellt många kilo koppar i en sådan plåt. Och arbetet borde ju rimligen vara det samma oavsett vilken plåt det handlar om.
 
Vi fick två st skorstenshuvar och plåtbeklädnad runt skorstensfoten för 15000kr efter rotavdraget (då har vi rätt stora skorstenar också, 7/8 pipor i varje :p), då monterade de o donade med allt som behövdes, det ingick även skylift hyra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.