Vi bygger Willa Nordic-hus. Willa Nordic vill ha 24.000 kr inkl moms för att klä in skorstenen till den öppna spisen. Tycket detta pris är hutlöst. Vad anser ni?
 
Ja det låter lite dyrt, men det är ju omöjligt att säga utan att veta alla omständigheter. Storlek, typ av tak, behov av ställning?, ort mm... Klä in en skorsten är ganska mkt pyssel med, så det är säkert dyrare än vad en lekman tror. Men om 24k är rimligt är svårt att svara på...
 
Sägas kan att alla plåtkillarna är på plats och ska göra detta arbete i samband med att lägger taket.
 
Är det en "premodul-skorsten" till en braskamin som ska monteras? Dvs ska skorstensröret monteras från kaminen med håltagningar genom bjälklag och yttertak kanske det kan hamna på det priset.

Om det är en vanlig murad skorsten på ett tegeltak utan allt för brant takvinkel och utan att skorstenen kommer upp i en ränndal, mellan nivåskillnader på taket eller att skortstenen ska helbeslås med kopparplåt låter 24tusen liite väl saftigt...

Ring din lokale plåtslagare och fråga vad han ska ha för att göra jobbet!
 
Precis som jag själv var inne på och även plåtis så låter det lite dyrt, MEN är nästan omöjligt att avgöra utan att veta mer. Håller därför med om att ring din lokala plåtslagare och fråga.
 
Det är en skorsten till en murad öppen spis. Skorstenen finns redan på plats och är byggd med "Leca-liknande" block. Håltagningar och liknande är redan genomförda av murare/snickare. Detta har jag redan betalt för. Det är ingen särskilt brant vinel. Skorstenen kommer inte upp i en ränndal. Ställningar etc finns redan på plats, liksom plåten. Det är ingen kopparplåt. Skorstenen är ca 1.60 m hög, 55 cm bred och 55 cm djup.
 
Ja det låter ju tom som en ovanligt "enkel" skorsten. Ring din lokala plåtis. Det kostar ju iaf inget att fråga.
 
Ska kolla. Några tips på plåtslagare kring Danderyds-området?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.