Hej på er!

Vi ska isolera golvet i gäststugan. Tänkt lägga i 10cm skivor neråt - golvbjälklaget är 10 cm. Och sedan på med asfaboard längst ned.

Och nu undrar jag om
1. ska vi ha en plastfolie? Och i sådant fall
2. om plasten ska vara under isoleringen, så att den stänger ute fukt från grunden från isoleringen - såsom Isover tipsar om* eller om den ska vara över isoleringen, såsom pappa säger att man "brukar bygga"?

Under golvet är det krypgrund i form av källargrund. Alltså en murad grund av betongsten och ett betonggolv. Där är väldigt fuktigt idag. Tänkte även öppna för ventilation nere och uppe i källargrunden för att få ut lite av den fukten.

Resten av stugan är inte plastad. Vi gjorde nyligen iordning taket med isolering och vindfolie, men valde att inte ha plast där. Stugan är ouppvärmd och alltså bara bebolig sommmartid.

Tacksam för råd pga nybörjare :)

* Isovers tips: https://www.isover.se/isolera-golv-och-golvbjalklag-fran-krypgrunden
 
Ingen som har någon tanke?

Här är ett par bilder
1. Grunden
2. Rummet

Har som sagt tänkt lägga nytt golv på bjälklaget och isolera neråt. Undrar om man ska ha plastfolie som stoppar vattenånga eller inte i nya golvet?
 
  • Hörn av ett rum under renovering med synligt bjälklag och grundmur samt ett fönster.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Grund med oisolerade betongväggar och synligt träbjälklag över källarutrymme som förbereds för nytt golv och isolering.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.