Hej!
Vi bygger lösvirke på vintern. Bygget har pågått under hela hösten och stått under tak och väggar sedan början av november. Det är isolerat med en sjua längst ut mot vindskyddsduken. Mot insidan av duken har det bildats kondens och rimfrost (som nu smält till vatten).

Nu har byggarna slagit på värmen inomhis och isolerar det tjocka lagret på 195mm. Med så tjock iolering kommer fukten längst ut inte att torka bort i första taget. Det anser de inte vara ett problem utan säger att det försvinner till sommaren. Är det ok att köra avfuktare ett tag nu och sedan plasta in trots att det är fuktigt längst ut?

Känns också som att ju mer man kör på värme så kommer det att kondensera allt mer på insidan av vindskyddsduken ända tills plasten stoppar fukten från att vandra ut genom isoleringen. Eller är avfuktare så kapabla att de förmår suga ut rimfrost genom 215mm isolering?
 
Vindduken är ju inte fukttät inifrån och ut utan bara utifrån och in enligt vad jag har fått lära mig så det borde väl fixa sig självt
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.