Hojt
Har funderat på att slå upp en häck som avgränsning mot en tomt. Står där en betongmur som slutar precis i grannens tomthöjd och ett staket som sett sina bästa dagar (det lutar mer mot oss pga sly och ogräs och vilda buskar. som jag otaliga gånger har rivit och klippt bort på vår sida om gränsen...)

Finns någon gräns för hur nära gränsen man får placera en häck?

Söker inte skapa någon form av konflikt med grannen, men ville bara ha lite kött på benen innan man tar upp frågan tänkte vi..
 
BirgitS
Om du inte kan komma överens med grannen så ska du plantera häcken så pass långt in på din tomt att du kan sköta den från utsidan medan du fortfarande står på din tomt. Sen är ju olika häckar olika tjocka så det går ju inte att säga ett bestämt antal cm innan häcken är vald.
 
Jag tycker 50 cm mellan tomtgräns och häckens slutliga breddsida är ett mått som tillåter skötsel av häcken mot tomtgräns. Undvik att samplantera med grannen. Uppfattningar om hur en häck ska skötas varierar både när det gäller noggrannhet, klippning och häckhöjd. Dessutom händer det att grannar flyttar ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.