Vi planerar en utbyggnad av vårt 50-tals hus,1,5-plans med källare. Tanken är väl att förlänga huset och även bygga in farstun. Övervåningen är färdigplanerad och klar. Blir totalt 3stora sovrum, ett litet allrum/hall och toa/dusch.

Vår problem är nedervåningen...
Vi är måna om att bevara så mycket som möjligt stilmässig, huset är renoverat och vi har öppnat upp. I den nya delen(grå området) vill vi ha in ett tv-rum med utgång till tänkt altan, ett till sovrum och ett ordentligt toa/dusch-rum.

Vi är lite oense om vad som ser känns bra på papper och vad som ser konstigt ut.
Det första förslaget med klädkammare känns lite instängt med passagen och ingången till tv-rummet. I det andra förslaget har vi inte följt husets "hjärtevägg" och det känns som det blir mindre/sämre förvaring.

Åsikter och förslag på detta
 
  • Bild1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Bild2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Håller med om era synpunkter!

En tanke ni kanske redan funderat på och förkastat:
I förslag 2, stäng till passagen och gör den till klädkammare (dörr kan placeras på valfri kortsida). Öppna upp mellan matrum och tv-rum "söder" om hjärtväggen.
 
tackar för snabbt svar:)

hela den väggen är nybyggt kök, så där vill vi inte röra nu..
och trappan är ju också fast där den är.
korridoren in är nu en liten toa vi tänkte ta bort vid utbyggnaden.
men vi är ju som sagt inte riktigt nöjda med våra förslag än.
så fram med mer ideér:)
 
Oki, förstår.Inte enkelt.

Då kommer jag med ett tråkförslag. Med tanke på att en utbyggnad kostar en och annan krona är det värt att satsa några % av pengarna på ett samtal med en arkitekt. Det är inte säkert att en förlängning av huset är det smartaste, billigaste eller snyggaste. Hur ligger huset på tomten? Hur ser omgivningen ut? Marken? Ljusinsläpp? Hur lyder detaljplanen?
En arkitekt kan med bara ett par timmars arvode komma med många vettiga synpunkter. (Vill man senare ha produktionsritningar kostar det förstås mer.)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.