Kan man lägga ett plankgolv (som ska limmas, alternativt skruvas) ovanpå ett klinkergolv?
Hur gör man isåfall?
 
Det är enklaste är att lägga dämpade material. Sedan ett flytande golv 22 mm i spånskiva i botten. Man skruvar sedan och limmar i sponten. Sedan skruvar man fast bräderna i golvet. En efter en som man gör när man lägger massivt golv. Lämna 1 mm rörelsemarginal per meter golv vid varje vägg.
Är rummet mindre än 4x4 kan man lägga flytande golv genom att limma spont och fjäder utan spånskiva under.
 
Vill undvika extra spånskivor under plankgolvet, då det skulle bygga för mycket på höjden.
 
Om du med "plankgolv" verkligen menar plankgolv så skulle jag nog säga att det inte går. Massivt trä rör sig mycket och skulle lossna från underliggande om du försöker limma plankor i klinker.
Om du menar plankliknande golv så är det väl i så att det lämpar sig att lägga flytande. Om ditt undergolv (klinkern) är plan så bör det nog gå bra att lägga en foam (dämpande som tar upp lite nivå skillnader) som du sen lägger golvet flytande på.
 
M magnusj skrev:
Vill undvika extra spånskivor under plankgolvet, då det skulle bygga för mycket på höjden.
Ett flytande massivt trägolv är inte helt optimalt. Däremot kan man ju limma det både i spont och undertill med någon typ av lim med som klarar rörelser. Kiiltoflex är ju ett märke. Men alla sådana här jobb brukar bli kladdigt och skitigt. Ständig tvätt med lacknafta och krav på bra ventilation och skydd. Därför väljer jag bort sådana lösningar så långt det går. Det finns ju även klickgolv som ser ut som massivt golv. Då behöver du bara foam under.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.