Vi funderar på att bygga nytt och vi har framförallt pratat med Myresjöhus. Känns dock lite vanskligt då vi hamnar på ca 2,6 miljoner för tomt, grund, villa (ca 140kvm) + alla avgifter. Samt att de kan inte veta om de måste schakta för mellan 100-200tusen.

Visst vi tycker att Myresjöhus känns kanon, snygga hus och bra säljare (våra verkar bra iaf).

Sen kikar man på Älvsbyhus och där landar vi på ca 2,2 miljoner för tomt, grund, hus (160kvm), dubbelgarage + alla möjliga avgifter.

Visst, det känns som att det är bra mkt bättre standard hos Myresjöhus, men priset är ju väldigt talande hos Älvsbyhus.

Är inte ute efter om Älvsbyhus är bra att bygga med eller inte (har följt och läst alla möjliga trådar om detta). Utan är mer ute efter hur alla har gjort som inte har en sådan pass hög budget så det kan bygga med en dyr leverantör med garage och allting klart.

För oss så känns det som 2,5 milj skulle fungera utan att behöva lägga hela lönerna på boendet.

Finns det andra bra och lite billigare alternativ?

Shoot!

Jo har 3 småbarn så är inte så intresserad av att göra något själv ... :)

/ Magnus
 
Titta på Björklidenhus, det är de mest intressanta i det billigare skiktet, tycker jag.
Sedan har du ju Smålandsvillan, A-hus Basic och Eksjöhus egnahemsserie.
Det skiljer i t ex standard på byggsätt, vad som ingår i grundpris och vad som är möjligt att välja till.
Sedan kan det ju skilja i leveranstid, något som kan vara viktigt, eller inte.
 
Jag tycker det låter billigt med 2,6, vi landar på 4 för allt ( tomt 550ksek), alla avgifter och det är många... t o m planläggning av tomt) , 161m2 enplan o 52 m2 garage och det är inget speciellt (mer än att det är härligt nytt :) ), Ekjöhus Trend utökat med sadeltak,dubbelgarage, och puts, ca 70ksek på extra i form av tillval tex el och kakel/klinker (själva huset med garage blev ca 2,7)

Schakten är alltid svår budgeterad , trots att jag gjort riktigt seriösa beräkningar så diffade vårt på 50ksek, men grusen som är med i leverantörens beräkning räcker sällan i praktiken.

Vi jämförde med Myresjöhus /samma (prisläge) Anebyhus (halv miljonen mer.. kanske lite hur man frågar men det var för långt ifrån) Trivselhus (ca 100ksek mer) Modulenthus var med dyrare men föll på konstruktionen av grunden
Vårt val styrdes mycket av att planlösning och konstruktion tilltalade oss mest på Eksjöhus Trend.
 
Har kikat på både Smålandsvillan och A-hus Basic. Smålandsvillan går helt bort då de inte har någon planlösning som faller oss i smaken ... Dock så verkar A-hus basic med deras största enplansvilla schysst. Synd att det bara verkar finnas ett badrum.

Men ska kolla med dem om man kan få tag i några priser.

Tack!
 
Tror att A-hus har priserna för Basic på hemsidan.
 
LB hus har någon enklare serie också.
 
Trivselhus Wise-serie. Möjlighet ändra planlösning.
 
Älvsbyhus bygger ju sina hus med krypgrund... samt att deras hus har lägre standard än myresjöhus... bygger du ett älvsbyhus och plussar på en massa tillval - kommer du sannolikt upp i 2,6 eller mer utan problem...
Sedan är väl platta på marken också säkrare om du vill ha klinker/kakel i badrum etc. Plattan rör sig inte men det kan ju det vanliga bjälklagret på krypgrunden göra...
Alltså kolla vad eventuella tillval du vill ha kommer att kosta. Och vad som är standard hos andra leverantörer... finns ju faktiskt fler än myresjöhus som bygger med platta på marken...
 
spiroo skrev:
Dock så verkar A-hus basic med deras största enplansvilla schysst. Synd att det bara verkar finnas ett badrum.

Tack!
En jobbarkompis har byggt detta och de har ett extra badrum i klädkammaren.
 
Kolla även på ekeforshus ekonomenserie och vårgårdahus boserie. Myresjöhus förmedlade ursprungligen vår tomt men jag tyckte att de var det företag där man fick absolut minst för pengarna. Så vi köpte loss tomten direkt från ägaren för 30000 mer för att i slutändan spara några hundratusen.
 
Ett intressant alternativ kanske är Fiskarhedenvillan. En bekant bygger just nu ett FHV på 128 kvm för ca 2,4 milj med en del tillval och hittils när stommen är rest är de väldigt nöjda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.