Har lagt en fråga i bastudelen av detta forum och då har en frågeställning dykt upp ang. hur fackmannamässigt duschen utanför är gjord (ventil från bastun).

dusch1.jpg
dusch2.jpg
dusch3.jpg

Fick anmärkning på jordabalksbesiktningen ang. detta och när jag påtalade det för förra ägaren (som byggt huset -69) så svarade han "dessa ventiler duger ju på husvagnar, då borde det ju vara ok så här"

Ventilen sitter 140mm från golv och 305mm från väggen där blandaren sitter. Duschen har varit använd en hel del då vi renoverade vår ordinarie dusch under ett par veckor samt även då vi har besök. Har ej givit något utslag med fuktmätare.

Stort tack på förhand
//Andreas  
 
Nästan 100 visningar och ingen har någon kommentar ang. utförandet av detta?

Enormt tacksam för svar
//Andreas
 
Kanske ingen som vet? Hur ser ventilen ut inuti, tror knappast den är fuktspärrad och det blir ganska blött i ett duschutrymme. Fast det kanske torkar ändå.
 
Takeo skrev:
Nästan 100 visningar och ingen har någon kommentar ang. utförandet av detta?

Enormt tacksam för svar
//Andreas
Det hela är ju egentligen rätt enkelt:

Fungerar det? Ja antagligen. Är det bara tätt i kanterna är det ju rätt osannolikt att ventilen tar in vatten - om du inte duschar fotknölarna från sidan förstås.

OM det skulle hända något i detta våtrum, en vattenskada, ska ju iprincip alla produkter som monteras i våtrummet vara godkända och monterade enligt tillverkarens anvisning. Den där ventilen är ju rimligen inte godkänd och tillverkaren har inte ens någon anvisning för hur den ska monteras i en dusch i ett hus. Således kommer försäkringsbolaget ge dig kalla handen om denna ventil orsakar en vattenskada eller kan misstänkas orsaka/bidra till en vattenskada.

Slutsats? För att vara på säkra sidan bör du ju ta bort ventilen, men det låter sig ju inte göra med mindre än att du kaklar/tätar om hela våtrummet.
 
hur länge har ventilen suttit där? kan ju en fingervisning på om det är ngt som faktiskt fungerar... hur ser det ut på andra sidan? fuktigt? finns det ytterligare ventiler i det rummet? osv.. naturligtvis så kan ju ett ändrat beteende göra stor skillnad men jag hade behållt och hållt koll på hur det fungerar...
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.