P
Funderar på var eluttagen ska sitta till transformatorerna för LED belysning i vitrinskåpen samt bänkbelysningen. Precis under taket ovanför överskåpen om det får plats eller på sidan om, fast det blir ju inte så snyggt med en kabel upp till trafon ovanpå överskåpet. Finns det någon regel om hur nära taket man får sätta eluttaget?
Alternativet om det inte får plats är kanske att sätta uttaget i taket istället?
 
Redigerat:
Du får sätta ett uttag högt upp på väggen eller i tak om du vill. Men det är väl bra om det ter sig naturligt där, om man försöker tänka sig in i hur andra skulle vilja ha det. Kanske skulle ett lamputtag passa bättre, men nu kanske du köpt en lampa med stickpropp?
 
P
Peter_K skrev:
Drivdornet tänkte jag lägga ovanpå överskåpet så att det döljs av krönlisten och lägga en flexslang i väggen bakom så att bänkbelysningen får sitt. Av/på samt dimmring med IKEA´s trådlösa dimmer.
[länk]
Fråga bara, hur får du in kontakterna genom flexslangen?
Tycker dom ser ganska tjocka ut, sitter å finular på liknande lösningar själv nämligen.
 
P
Den stora kontakten på drivdornet kommer att ligga uppe på skåpet. De små spottarna till vitrindelen har små kontakter
http://www.ikea.com/se/sv/assembly_instructions/omlopp-led-spot__AA-860146-3_pub.pdf
Och bänkbelysningen har också en liten kontakt som bör gå få i flexslangen men man kanske ska dra en slang per led för säkerhets skull så inte kontakten fastnar. Å andra sidan är det ju lätt att klippa sladden och skarva med ett par Abiko eller liknande.
http://www.ikea.com/se/sv/assembly_instructions/omlopp-led-bankbelysning__AA-855104-3_pub.pdf
 
  • Gilla
Snigelfis
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.