Det råder skilda meningar om var eldstaden skall placeras i allrummet och även vad vi ska ha. Hade gärna velat ha fler åsikter om detta. Högra väggen har vi en soffa. Väggen mittemot vill vi ha en tv. framför det lilla fönstret så är ett element kopplat till det vattenburna systemet.


Planritning av hem, märkt på svenska, visar allrum, kök/hall, kontor, vardagsrum och uterum.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hej! Hur ser taket ut? Påverkar placering om skorsten hamnar nära nock och blir kort eller om den hamnar längre från och måste göras längre? Som du skriver så verkar det bara vara vägg mot kök som är alternativet?
 
Påverkas placeringen av möjlighet att dra skorsten?
 
Taket är lågt lutande, detta är en enplansvilla.Vi har idag en bygganmälan, varpå vi kan förflytta eldstaden bara vi berättar om förändringen, så länge den är tillräckligt nära nock. Väggen mot kök/hall är under och längs med nock.
Vi har för avsikt att nån gång i framtiden höja taket för att skapa en andra våning, då blir bästa alternativet för en trappa utefter väggen i allrummet mot kök/hall. Annars hade det varit ett bra alternativ för eldstad.
Placering påverkas inte på så vis att "inget är omöjligt, finns alltid en lösning". Så alla förslag är välkomna!

Våra idéer har varit antingen nära öppningen till kontoret (då det faller inom bygganmälan), eller att ta bort elementet och bygga för fönstret då det inte fyller någon funktion mer än lite ljusinsläpp. På så vis får vi lite mer yta att välja på. Men då är frågan vad för eldstad vi ska ha, "murad"(ställning med skivor eller leka för vikten) eller kamin?
Prismässigt är det bättre med stålskorsten, annars hade en murad skorsten varit det bästa av livslängds- och säkerhetsperspektiv. Men då vi har en krypgrund så måste man mura upp en grund och såga upp golvet.

Tankar, funderingar? :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.