Hej hej,

vi har bott i vår bostadsrätt i snart 9 månader, och köket har rätt så hemska luckor. Billiga luckor som är i faner, det ska se ut som ek, men det är långt i från så!

Vi har även kakel som tidigare ägare målat över med vit färg, och det är inte så farligt fult men det stör!
Vi funderar på att lacka om skåpen, eller är det bättre att ta bort överskåpen och satsa på snygga hyllor, och kanske byta kakel själv? Hur vet man att hyllorna håller för all köksservis, finns det någon mall?
Vi har pratat litet om att byta ut ytan men behålla stommen, förutom ta bort överskåpen (22 cm djup, våra mattallrikar är 24 cm så det var en missräkning detta) som att byta bänk, vi skulle vilja ha betong. Gjuta själv, är det för komplicerat? Vi har ett snickarrum i vår BR så kanske man kan använda rummet till att gjuta... Ja många olika tankar men är det genomförbart?

Någon annan som gjort så? PIffat ut istället för att riva ut köket helt, eftersom detta är en kostnad som vi just nu inte kan riktigt bekosta samtidigt köket gör oss galna!!

Hoppas på kreativa och innovativa ideer!
 
Jag såg något reportage där de klädde luckorna med vaxduk och gjorde köket i 50-tals-stil.
Det blev rätt kul, men då måste man ju gilla den stilen.

En betongskiva är nog bäst att gjuta så nära där den ska vara som möjligt. De blir vädig tunga. Är köket av känt märke kan ni ju kolla om det går att köpa andra luckor och fronter om ni vill kosta på det. Förmodligen är det enklare än att byta skiva. Speciellt om ho och häll är infällda i skivan.

Måla luckorna är ju också ett alternativ. Själva eller att lämna bort för lackering.
Har ni kollat vad det är för kakel bakom färgen? Ni kanske gillar det bättre än färgen? Ta bort färg från kakel borde inte vara så svårt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.