Hej!

Undrar om någon har förslag på vad man kan göra för att modernisera sitt 70-tals hus? Vi har brunlaserade lister överallt, och bruna persienner innuti fönstren. För övrigt är det ganska fräscha vita väggar. Även dörrar och altandörr är bruna.
Om man ska måla vitt, hur gör man då? Tar det lång tid? Att byta ut persiennerna lär väl kosta en förmögenhet....
Tips`?

Tacksam för svar! Lina
 
Vi hade precis som ni brunlaserade lister, dörrar, fönsterfoder m.m. och vi har bytt ut alla golv och taklister till vita och bytt dörrarna till vitmålade furudörrar samt målat fönsterfodren och listerna vitt. Ytterdörren och altandörren har också blivit vita - altandörren målade vi och ytterdörren har vi köpt en ny! Nu återstår övervåningen för vår del - byggd på 90-talet och full med lackad furu....Det ska bli vitlasering och vitmålning där också! Puh...
 
tack för svar!
Har ni bruna persienner kvar?
Kostade det mycket att byta ut listerna?
Lina
 
I våras bytte vi ut alla mörkbruna dörrar med foder mot vita. Det gjordes av en snickare och kostade en hel del. I köket målade jag listerna vita, men färgen har redan skavts av och det bruna syns. Antagligen dåligt underarbete i kombination med vilda barn. Måsate slipa ordentligt innan man målar. I ett annat rum har vi bytt ut listerna, med följden att även en del av gipset följde med.  Lister är annars ganska billiga.
Så småningom blir fönstrena också vita och så kanske vi ger oss på furutrappan. Det värsta är ändå strukturtapeterna.

Pernilla
 
Hej!
Jag har gjort det...målat bruna lister vita. Lite slip, rejält med målartvätt, å sen måla. 2-3 ggr. Funkat överallt utom i köket, där maken gjorde det... För dålig tvätt?? Mer slitage?? ::)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.