Hej!

Vi har ett litet problem som vi undrar om vi skulle kunna avhjälpa genom att installera en pax fläkt i ett badrum. Det är så att vi nyligen installerade en takfläkt och har ett vent.rör som går från köksfläkten och ett badrum som möts vid takfläkten. Styrningen kommer från köksfläkten.
Nu är det så att när man lagar mat så kommer oset in i badrummet via röret och därför undrar vi om det skulle hjälpa att installera en pax fläkt som är fuktstyrd eller liknande. Det är även ganska dåligt sug i badrummet så skulle gärna vilja installera en pax fläkt för den delen också.

Skulle det hjälpa tror ni?

//Patrik
 
Verkar som att du har för lite tilluft. Prova att öppna en dörr eller fönster. Om det hjälper så måste du fixa ett tilluftdon.
 
Fader Jan skrev:
Verkar som att du har för lite tilluft. Prova att öppna en dörr eller fönster. Om det hjälper så måste du fixa ett tilluftdon.
Vi brukar ha dörren in till badrummet öppen.

Tillluftdon? Är det ett annat ord för pax fläkt eller är det någon annan mackapär?

//Patrik
 
Med tilluftdon menar jag helt enkelt ventiler för att luft ska komma in i huset i samma mängd som du vill ventilera ut. Jag förmodar att du har en .sk. alliansfläkt med en fläkt på taket samt en fläkt i spiskåpan. Beroende på hur röret brån kök respektive badrum är anslutna mot takfläkten så finns risk att luften sugs ner genom röret till badrummet. Det är ytterdörren du ska öppna för att se om tilluften i huset är tillräcklig.
En annan teori: Det kanske är möjligt att begränsa hastigheten på fläkten i spiskåpan. Takfläkten kanske inte hinner hålla undan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.