Hej, har fått ett bakljus skadat på en parkering. Lamporna fungerar men plasten är sprucken och några bitar saknas. Jag tycker det är en kosmetisk skada, funktionen finns ju. Vad skulle bilprovningen säga? Ska snart dit nämligen men vill undvika ombesiktning.
 
DSC_0132.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Bilprovningen brukar vara nöjda om det lyser och blinkar med rätt färg. Det syns inte på bilden var lampan sitter, men det är hål i den orangea plasten. Sitter lampan nära hålet och besiktningsmannen är kinkig kan du få anmärkning på det. Titta så att det blinkar med rätt färg.
 
Det där kan man skära sig på så det lär du inte komma undan med.
 
Det får inte lysa vitt, bakåt.
 
T
Polisen lär stoppa dig och du får en tillsägelse, kanske böter. Vet av egen erfarenhet.
 
Hinner du inte byta dom skadade delarna kanske du kan fusklaga dom tillfälligt.
Stoppa i en orange lampa i blinkersen så det inte lyser vitt och tejpa glaset med genomskinlig tejp så inte det finns några vassa kanter.;)
 
Har inte sett att det lyser vitt bakåt, lampan sitter rätt långt in och åt sidan från det lilla hålet.
Nytt lyse går på 1200 begagnat, så det känns jäkligt surt. Har tänkt sälja bilen också, men den är från 96 och har en del skavanker. Pengarna ett lyse kostar får jag inte igen. Kanske provar att bara tejpa över så stora hålet försvinner.
Blev stoppad i en nykterhetskontroll och hon sa åt mig att laga det men ingen motivering.
 
Behövs det verkligen en motivering? Det går inte igenom om det inte är världens snällaste besiktningstekniker.
 
Jag saknade hela glaset på ena framblinkersen efter en olycka, ca 1,5 vecka efter olyckan besiktade jag bilen, besiktningsmannen påpekade att det inte fick se ut så, jag sa att reparation är beställd, skulle lämna in bilen två veckor efter. Besiktningsmannen godkände det hela. Detta hände för ca sex år sedan.

För ca tio år sedan så behövde jag köpa nytt bakljus till en Volvo 460 med transperant blinkersglas. Begagnat kostade ca 1200-1500kr medans ett nytt på Liljas (Volvo i vissa delar av Kalmar län) kostade ca 800kr.
 
Redigerat:
Tycker bara att om det lyser rött och blinkar gult utan att blända så borde det vara okej.
Har letat men inte hittat nåt under tusenlappen. Så otroligt irriterande. Det är typ mer än 10% av bilens värde.
 
Jag har besiktat många gånger med trasiga glas. Ibland kommenterar de att det inte skall se ut så, men hittills har jag inte blivit kuggad så länge det lyst med rätt färg.
 
Vad är det för bil? Maxima? Spelar ingen roll förresten... För några år sen backade jag in i en hög brädor med båttrailern. Naturligtvis lyckades jag pricka den utstickande brädan med ena bakljuskåpan. Hade dock alla delar kvar så jag skruvade loss alltihop och satte mig vid köksbordet med en rulle tejp. Håller än.
Det ser iofs ut som att du har färgat innerglas och sen ett ofärgat ytterglas så du har ju lite fler delar... Kan vara värt att prova dock. Har du bara alla delar kvar och lite tålamod så kan du få ihop det där.....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.