Hej!

Vi har haft en firma hos oss som har bytt vårat tak. I samband med detta togs parabolen ned. Eftersom vi i samma veva skaffade ny TV (HDTV) så skaffade vi även en HD-box från Canal digital. Jag beställde även ny parabol, 2st lnb och antennkabel av lite bättre kvalitet från www.satpro.se.

Parabolen: http://www.satpro.se/detailes/detailes.asp?art_nr=VSBSG2
2st LNB: http://www.satpro.se/detailes/detailes.asp?art_nr=2787
Antennkabel: http://www.satpro.se/detailes/detailes.asp?art_nr=71

LNB-hållaren som följde med gjorde så att LNB:erna mer eller mindre satt "kloss" mot varandra. Jag trodde det skulle vara lite lutning på dem? Efter montering och justering av parabolen så fick vi full maxstyrka på Canal Digital, 245-250 i värde på den icke inspelningsbara HD-boxen. Mycket bättre går inte att få. Problemet är bara att Viasat som vi har på nedervåningen är helt dött. Ingen signalstyrka alls. Jag drog en ny temporär kabel från parabolen in via fönstret bara för att försäkra mig om att kabeln inte är problemet.

Jag trodde man skulle få in Viasat med någorlunda signal om man har så bra signal på CD? Är det sidled eller vinkeln som kan vara det som påverkar mest. Tacksam för hjälp.
 
Har du fått in CD med rätt "huvud" ?

Om du står framför parabolen ska canaldigital vara det högra o viasat det vänstra
 
Tomlan hann före....
 
Tack för svaren. Gissningsvis är det som ni skriver. Nu har detta dock tagit en annan vändning. Vi kör CD på båda våningsplanen istället. Det blir mycket billigare så.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.