Vi renoverar ett gammalt hus och har äkta pärlspont i både kök, hall och matsal. Ska även sätta pärlspont i vissa rum på den tidigare oinredda övervåningen. Men jag börjar fundera mer och mer på att använda mdf-board istället, typ Panelskivan. Det har varit väldigt tidsödande att arbeta med äkta pärlspont.. Någon som kan säga för resp nackdelar samt prisskillnader?
 
Jag har aldrig använt en MDF skiva på det sättet själv. Uppenbara skillnader torde dock vara att det går fortare att sätta skivan och att det är mindre "fel" på skivan. Äkta pärlspont lever liter mer och har då små fel i sig - som kvistar i lite fliser - samt rör sig lite mer.
 
Hej
vi har både och hemma den äkta är det liv i men mdf skivan är död och trist .
 
Hemma hittade vi massor av smal pärlspont när vi renoverade övervåningen. I sovrummet tog vi fram alla pärlspontsväggar, (utom en som var i dåligt skick, den täckte vi igen). Vi spacklade alla små hål med hjälp av en liten pensel. Mycket jobb men det blev verkligen snyggt!
När det var dags för allrummet orkade vi bara ta fram en av de gamla pärlspontsväggarna, som en fondvägg. Resten av väggarna i allrummet behöll vi släta. Det blev också snyggt!

/Sandra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.