Hej Cajsa!

I vår trädgård finns en del som varit orörd ganska länge så grannens avloppsvatten tidigare läckt ut i den delen av vår tomt. Detta har grannarna nu åtgärdat sedan 1 1/2 år tillbaka och vi håller nu på att planera för vad vi ska göra på denna plats. Vi har tänkt ha en odlingsdel här med pallkragar och odlingslådor. Dock sluttar maken något och dels växer här massor av nässlor och annat som gynnats tidigare avloppsvatten... Hur ska vi gå till väga för att få bort alla oönskad växtlighet och för att få till en bra yta här för vårt ändamål? Att få dit maskiner är omöjligt då tomten är väldigt kuperad..
Mvh Linnéa
 
  • En kuperad trädgårdstomt med vissna växter och en stenhög i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Trädgård som sluttar med övervuxna nässlor, stenmur, röd stuga och växthus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det var något att bita i.
Ogräs som är flerårigt är ett gissel att bli av med. Man kan svälta ut det genom ständig kapning eller täcka av marken mot ljus minst 2 växtsäsonger.
Kan gå att att täcka av med duk och sen bygga upp er slänt med t. ex. makadam, som underlag till pallkragar osv. Men som du vet funkar växterna allra bäst om de har kontakt med jorden neråt. (ej kapillärbrytande skikt).
Det borde gå att terrassera odlingen i slänten? Kanske kan ni använda byggtimmer (raka kanter) istället för pallkragar? eller plana ut för varje rad pallkragar. Om budget och handkraft finns funkar det såklart att göra murar, för att få till plana nivåer. Men jag skulle försöka göra odlingen i slänten, men först försöka få bort eller göra åtgärder mot nässlor och annat ogräs.
 
  • Gilla
LHöglind
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.