L
Hej!

Har nyligen införskaffat ett begagnat RO-system. Dock har jag ingen aning hur allting ska sitta ihop och det följde inte med några instruktioner. Har tänkt koppla osmosen direkt på blandaren i duschen då jag kommer bara behöva max 100L vatten i månaden. Får försöka hitta kopplingar som passar, tips?

Bara de två blåa patronerna är märkta (taste & odor reduction + dirt & sand reduction), resten har jag ingen vad de gör. Öppnade den stora vita med blått lock och där i var det helt rostfärgat - järnavlagringar antar jag (förfilter?).

Så jag har alltså två frågor. Vilka komponenter/steg har mitt system (så kan jag beställa nya fräscha filter), och i vilken ordning ska jag koppla ihop allting?

Här har ni bilderna:

http://i.imgur.com/ZC8Snmq.jpg
http://i.imgur.com/hHpVYNw.jpg


Stort tack!
 
Efter att i många år kört RO-aggregat i syfte att rena saltvatten till dricksvatten på oljeplattformar, blir jag väldigt nyfiken på detta "filter".

Kan du ange fabrikat och typ och/eller teknisk spec.? :confused:

I de stora aggr. som jag har erfarenhet av så används en slags tunna fibrer "hollow fibre" som med högt tryck > 100 bar trycker saltvattnet genom "filtret" varav saltkristallerna inte kan passera i fibrers tunna hål utan passerar utanför. men "färskvattnet" passerar igenom fibrerna.
"Filterna" är väldigt känsliga för uttorkning och måste alltid hållas i vätska.
Alltså behövs högtryckspump och extremt dyra - känsliga "filter" för att få en mekanisk reverse osmosis -RO-effekt.

(Som bekant kan naturen själv ordna en osmosiseffekt, ofta i tex flodmynningar där saltvatten kan tränga långt upp i floden, men det är en annan historia.)
 
Det ser ut som om du saknar en högtryckspump.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.