Vi ska sätta in parkett i kök och vardagsrum och har bestämt oss för Kährs Linnea ek mattlackad borstad, 7mm.
Är det någon som har erfarenhet av detta golv? Tar man en risk med ett golv som inte är omslipningsbart? Det är ju trots allt ganska stor skillnad i pris.
 
Har ingen erfarenhet av detta, men det ska ju mycket till för att man ska behöva slipa om ett golv i förtid. Oftast lagar man ju repor och hack, och det bör gå lika bra med fanér. Alltså blir det mest en fråga om hur länge man vill ha golvet.

En fördel med Linnea är faktiskt att det inte bygger så högt. Ska snart lägga Kährs Siena 15mm och inser nu att jag kommer att få såga en hel del dörrfoder. En annan fördel, enligt katalogen, är att ytan är hårdare, vilket ju passar bra i ett kök. Någon som lagt golvet kan förhoppningvis svara bättre på om det stämmer. Men helt klart ett intressant golv!
 
Det är lika mycket eller mindre jobb att lägga in ett nytt golv som att slipa ett (i alla fall med ett bra klickgolv). Mesta arbetet är ju att evakuera alla saker från rummet och släpa tillbaka de. Sliper du skall du även hålla på att täcka över möbler i närliggande rum. Lägga ett nytt golv ger dig dessutom möjlighet att välja nåt nytt träslag eller annan färg. Sliper du golver är du stuck med det samma gamla. Därför skulle jag ha valt 7mm och struntat i om det är omslipbart eller ej.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.