Hej!

Vi har haft en besiktning på vårt drömhus och besiktningsmannen har anmärkt på att det i källarplan i sutterängen luktar mellan golvet och reglarna.

Huset är byggt 1964 och det verkar vara orginalreglar och som enligt besiktningsmannen med stor sannolikhet står direkt på betongplattan. Han menar att det har blivit skador på reglarna av all fukt som har trängt upp från plattan under alla dessa år.

Besiktningsmannen är inne på att detta kan vara i hela nedervåningen och att man bör försöka skapa en "fuktfri" miljö. Han menar att man bör riva upp hela nedervåningen och regla om så att reglerna inte står mot betongen.

Han menar på att man kan ju mäta omfattningen men eftersom varje prov går på 3 000 kronor och man bör ta en 10 stycken i hela sutterängdelen och i de olika rummen så anser han att det är bättre att ta smällen på en gång och regla om hela nedervåningen så att säga.

Till problemet då, hur stort är detta problem? Får uppfattningen att det kan ju handla om stora problem eftersom besiktningsmannen känner lukt i flera rum i nedervåningen.

Och hur reglerar man om så att betong och trä inte kommer i kontakt med varandra? Förslag eller tips tas tacksamt emot.

Hur isolerar man då det inte får/bör vara någon kontakt med betongplattan?

Ett annat problem är ju att vi måste förhandla med säljaren om detta. Är det nån som har en aning hur mycket det kan tänkas att bekosta en omregling av hela nedervåningen på cirka 70 kvm med material och arbetskostnad.

Tacksam för svar och tips och lite värt att tänka på ideer.

/Kent
 
Stålreglar. Bästa är att inte regla upp något alls utan ha puts på väggarna.
 
Kolla av med en byggfirma vad det kan gå lös på. Lägg till ca 50% i felmarginal och kräv att detta ska dras av på priset.
Eventuellt ska det åtgärdas innan ni köper av ägarna men om ni tänkt att göra om andra saker i utrymmet är det ett ypperligt tillfälle att göra det själv.
Hade en granne som bytte syllar och rev ner undre delen av väggarna, ca 100papp kostade det.
 
Vanligt med nivell golv när vi reglar i källare.
Senast hade dom reglar av plast.

Mvh Putte
 
http://www.granab.se/svstart.html här kan du läsa om granab system. Ventilerat golv som har samma princip som nivell bara att det är stålreglar vilket gör att du inte har några reglar som slår sig och trilskas. Enligt mig bättre än nivell.
 
Hej jag har haft en firma hemma hos mig som räknade på Nivell golv med extra många ben för att få större bärighet. Han skulle riva ut det gamla och mögelsanera med först odox sedan boral20 och fläktsystem till golvvent, detta till en källare på 120kvm skulle gå på 144.000:-. Fast vi valde istället att lyfta ut golvet själva och bila ut 10ton cement och mögelsanerade , sedan fick en firma lägga frigolit och golvvärmeslingor, armering och sist gjuta betong detta kostade ca:200.000:- av detta fick säljaren av huset betala 120.000:-
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.