G
Hej.

Jag satt och diskuterade detaljplaner med en bekant igår. Han äger två fastigheter i olika kommuner. När han kollar på "Mina sidor" på Lantmäteriet står det att fastighet 1 ingår i detaljplan X, vilket även stämmer enligt kommun A's uppgifter med gällande detaljplaner.
Fastighet 2 däremot finns inte med i någon detaljplan enligt Lantmäteriet, men är med i detaljplan Y på kommun B's hemsida. Detaljplanen vann laga kraft kring millennieskiftet så den är inte ny.

Då det är typkod 120 på fastighet 2 och det ev ska byggas nya ekonomibyggnader blir ju kraven på bygglov olika och i dagsläget vill han inte kontakta kommunen för att väcka deras uppmärksamhet i onödan, men det kommer så klart göras när/om det behövs.

Med tanke på att detaljplanerna utformas av kommunerna så bör väl deras information gälla och fastigheten omfattas av detaljplan och bygglov krävs?

Tack på förhand.
 
Om plankartan visar att fastigheten ingår i planen, så gäller det över lantmäteriets uppgifter.
 
  • Gilla
Claes Sörmland och 1 till
  • Laddar…
Svaret på frågan är Ja. Det är gissningsvis bara kommunen som glömt rapportera in planen till Lantmäteriet, eller Lantmäteriet som missat att lägga till informationen i fastighetsregistret.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
G
Som väntat då.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.