Vi har tittat på ett hus som är byggt på "platta på mark".
Huset är byggt på 70-talet och "dränerades om" 7 år efter bygget. Dessutom sitter det "por-drän"(?) runt hela grunden.
Vad innebär detta egentligen? Är detta ett varningstecken för något, eller kan man anse det som normalt/åtgärdat? Borde man be om något särskilt/extra vid besiktingen?
 
Antagligen har de haft problem med fukt i plattan.
1: Kolla upp om den nya dräneringen fungerar.
2: Kolla hur pass mycket fukt det är i plattan idag.
3: Be att få titta på konstruktionsritningen på plattan. Det kan mycket väl vara som så att det är ingjutna träreglar i plattan. Man gjorde så på 70-talet :surprised: i vissa hustyper! Är det så, ska ni vara extra försiktiga och be besiktningsmannen att speciellt kontrollera detta.
 
Det enda man med säkerhet kan säga är att det har varit fuktproblem. För att avgöra om det fortfarande finns problem så finns det bara en sak att göra och det är att ta dit en besiktningsman. När ni anlitar besiktningsmannen kan ni ju påpeka att det har varit fuktproblem i huset och att ni är oroliga för att det fortfarande ska finnas problem.
 
OK, jättebra information! Tack!
Kan jag tolka det så att: det (troligen) kan ha varit fuktproblem med gruden i början, men om detta är korrekt åtgärdat så behöver det inte vara något att oroa sig för idag? Eller är det ett problem som väntar på att dykar upp igen?

 
Det har säkert varit fuktproblem. Det du ändå ska vara observant på, är om det finns ingjutna träreglar i plattan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.