Behöver få igång värmen men tycker pannan låter märkligt. Håller den på att flyga i luften? Tips? Med vänlig hälsning, nyinflyttad
 
  • En gammal CTC 2200 värmepanna i ett pannrum, med synliga rör och mätare.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Är det någon matarskruv som gnisslar?
 
Låter det så? Vet inget om hur en sån fungerar tyvärr. :seenoevil:
 
Låter som det är tomt med pellets i matarskruven...Fast man kan ju dock fråga sig varför den då går hela tiden. Så nåt annat är det väl kanske....
 
Lägg örat intill och lyssna. Måste ju gå att lokalisera. Verkligt konstigt låter det. Finns inga rörlig delar i själva pannan annat än pumpen för varmvatten och den går bara när en kran öppnas.
Prova att dra ut sladden till matarröret för pellets från en vita brännaren, blir det inte bättre dra ut sladdden för elmatning till brännaren.
Fortsätter ljudet är det shuntmotorn eller cirkulationspumpen att välja på. Shunten har inte fastnat då den står i mittenläge. Finns det pellets i förrådet?
 
Du får ge oss mer info, blir det värme i pannan, låter det hela tiden.
Matarskruv transporterar pellets från förrådet in till brännaren, kan finnas flera skruvar på vägen, min brännare har 3 st.

Protte
 
Det var stopp i brännaren. Vi tömde den och bytte eluttag. Matarskruven började gå och fyllde hela slangen med pellets men sen händer inget. Det låter konstigt från något av rören på sidan. Enl pannan är det 80 grader men värmen kommer inte ut ordentligt i huset. Nu har jag stängt av den.
 
Du kanske bör läsa på någonting? Om det är en skruv som matar brännaren med pellets så styrs den av brännaren och doserar pellets. Ska inte gå hela tiden och man kan inte köra brännaren om man matar pellets hela tiden.........
Ska alltså inte pluggas in i nåt vanligt uttag annat än om man tvångskör och fyller upp.
 
Har lokaliserat att ljudet kommer från rören mellan panna och ackumulator(?) den röda dosan.
 
  • Isolerade rör och ventiler för värmesystem med synlig rost och en röd dosa på väggen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Isolerade rör och ventilmotor framför en CTC Värmepanna.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Är det alltså den röda cirkulationspumpen som har gjort sitt!? Hoppas det finns värmevatten i systemet så den ej gått torrt. Är en ganska enkel sak att byta om det finns avstängningar före och efter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.