Hej.

Vi flyttade för drygt ett år sedan in i ett nybyggt hus där infartsvägen (drygt 1km lång) samt vägarna inom området var gropiga grusvägar.

Enligt köpekontraktet skulle bland annat "asfalterade vägar" ingå. Vägarna inom själva området skulle, citat, "vara försedda med vägbelysning och vara asfalterade"

Nu har infartsvägen belagts med oljegrus (Y1) med bristfälligt underarbete.

Frågan lyder: Är en ytbeläggning bestående av oljegrus (Y1) samma sak som asfalt, dvs om man ringer vägverket och beställer asfalt som kan dom lika gärna leverera oljegrus?

Om det juridiskt inte är samma sak, har vi någon möjlighet att yrka på ersättning eller ännu hellre, att exploatören gtvingas göra om arbetet och lägga "asfalt" ?.

Kanske har detta prövats rättsligt?

Tacksam för svar/ Jimmy
 
C
Rent spontant tycker jag att det är en jäkla skillnad på oljegrus och asfalt. Oljegrus är mjukt och man kan lätt få stenskott om det ligger ett fordon framför. Asfalt är hårt.
 
Kan det möjligen vara så att man lagt på grus för att låta bilarna trycka ner detta i vägen först, varefter man asfalterar?

Vägverket gör ju så ibland när slitbanan på landsvägarna ska renoveras; det är just Y1 man lägger ut först (jag är inte expert men har sett beteckningen på annat håll) och efter ett tag asfalterar man. Det är inte roligt att vara cyklist under mellantiden...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.