Hej!

Vi håller på att totalrenovera vår källare och har bilat upp golvet och hittat olja som runnit ner genom golvet och lagt sig i sulan/sanden.

Skulle tacksamt ta emot tips på hur vi ska göra med den olja som ligger kvar under sulan, kan ju inte gärna gräva bort den utan att riskera att huset sätter sig. Kan man försegla denna på något sätt? Sanera?

Tanken var att vi ska sänka golvet ca 15cm från tidigare nivå, och isolera med isodrän + cellplast och installera golvvärme.

Vår byggare sa att man givetvis kan plocka ner en 50cm sektion itaget av sulan och gjuta nytt och därefter ta nästa osv. Men det känns som ett oerhört kostsamt arbete och det rör sig om mer än bara pannrummet för oss.

Någon som har erfarenhet och idéer, hur har ni gjort?
 
  • Delvis uppgrävt källargolv med oljeförorening synlig i sanden under husets sula vid renoveringsarbete.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Oljeförorenad sand och betong i uppbrutet källargolv under renovering.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Är ni säkra på att det är olja ? Många hus står på vad som fanns tillgängligt billigt i grannskapet. Bor man nära en gruva exvis så står många hus på kolstybb, det är ju ett material som man kunde få billigt, var svagt isolerande och lite dränerande. Svårt att se på bilden, men det liknar det.
 
Tack för hjälpen, har kollat upp detta och du har rätt! Det är kolstybb! Anledningen att jag först blev förvirrad var att vi bilade upp gamla pannrummet först och där var det lukt i marken.

Tusen tack!
 
  • Gilla
InsidersUnited
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.