Tänkte titta över våra fönster som börjar bli slitna. Förutom att färgen flagnar så skramlar och skallrar det rejält i dom. När jag tittar på dom så ser det ut som om de inte är kittade alls, utan bara är fastsatta med hjälp av lister. Kan detta stämma? Huset är byggt 1969 och fönstrena är original.

Vad gör man åt sådana fönster? Ska man kitta dom när man håller på att göra iordning dom? Det borde väl hjälpa mot ljudet och vara bra ut isoleringshänseende?

Tacksam för all hjälp!
 
  • PICT0039.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej igen,

hittade en bild som kanske förklarar lite bättre.

Våra fönster ser alltså ut som på den bifogade bilden, med en list som håller fast glaset, men det är inte isolerglas utan det sitter i "vanliga" två-glas karmar.

Några tips? Ska man lägga fönsterkitt utanpå listerna? Eller vad tror ni?
 
  • Fonsterfakta-fasta fonster.jpg
Det vanligaste i den typen av fönster är att fönsterglasen är kittade innanför listen. Man har oftast använt någon typ av silikon eller liknande. Trälisten utanför fönstret kan sägas motsvara den funktion som stift har i gamla fönster - att hålla rutan på plats.

Du ska nog inte kitta utanpå listen, även om det kanske kan funka. Bättre att göra byta lister och lägga nytt silikon innanför.
 
Kanon! Tack för hjälpen!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.