Hej,
Vi vill lägga laminat eller parkett på detta golv. Golvet är dock ojämnt och funderar på vilken lösning som är den enklaste och billigaste.
först och främst tänker vi ta bort den gamla mattan. Är det fint plankgolv under så låter vi det nog vara ojämnt.
Men annars:

1. Tror ni man kan lägga masonit och eller lumppapp för att jämna ut det? (Vi har inte flyttat in än så vet inte exakt hur många mm det är lägre). Men brukar det bli bra med sådan här lösning?
2. Riva upp plankorna och få allt i rätt nivå och sedan påbörja det nya golvet

Hur hade ni gjort?
 
  • Inomhus, vardagsrum eller kontor, trägolv, matta, skrivbord, kontorsstol, växt, fönster, radiator, hemmiljö.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Riv upp golvet och se hur illa det är. Är det bara lokalt så lumppapp. Är det snäppet värre. Ungstorkad sand. Är det riktigt illa. Rikta upp allt med spackel.
 
S
Vad är det för något? Villa? lägenhet? Vad finns under?
 
Det beror på hur ojämnt och ostadigt det är, vilken ambitionsnivå man vill ha och vad man tänker lägga för golv. Om ni lägger en stadig klickparkett kan det mycket väl funka att ta bort den gamla plastmattan, hyvla eller slipa ner det värsta och jämna ut med bitar av lumppapp för att få det jämnt nog. Vi har gjort så i flera rum och tycker att det blev tillräckligt bra. Om du däremot ska lägga något tunt laminatgolv kommer det att svikta mer om underlaget är ojämnt, och om du lägger plastmatta eller linoleummatta känner du varenda knöl efter ett tag. Tunn masonit under plastmattan hjälper inte nämnvärt, åtminstone inte i längden. Vi kan se golvbrädornas form genom gammal masonit + plastmatta i vårt hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.