Hej

För några veckor sedan upptäckte vi att det var svårt att hålla värmen på vatten när vi fyllde badkaret på öv:en. Nu gäller det alla kranar i huset. Temperaturen varierar kraftigt. Det kan vara några sekunder varmt för att sedan minska till kallt. Så går det upp och ner, mest är det nog kallt. Jobbigt att duscha på morgonen nu för tiden.

Vi har en växlare från 2010 där tappvattnet värms upp när det behövs, dvs. ingen varmvattenberedare.

Någon som har förslag på vad som är fel? Drag mig för att kalla hit E.ON då vi inte har något service-avtal - blir dyrt. Mycket tacksam för hjälp!
 
,, har ni kollat säkringarna ,, är det en 3 fasare så har du tre säkringar ...
sen måste elementen kollas i växlaren också och det gör inte E.on
När ni låter varmvattnet rinna lagom , är det jämnare värme på vattnet då eller ..??
Eti..
 
Nee, det hade vi inte gjort men...

Imorse när vi vaknade var det 13,5 grader C i huset. För några dagar sedan stängde E.ON av fjärrvärmen under några timmar i vårt område för underhåll. Vi kallade hit dem idag då vi anade att värmesänkningen berodde på deras arbete. Mycket riktigt har det tydligen samlats massa skit som vi får in i vårt filter. De har precis tömt filtret flera ggr men måste återkomma igen och rensa vidare. Krånglet med varmvattnet hänger ihop med skiten i filtret så lösningen verkar vara nära. Värmen i luften stiger stadigt och varmvattnet är stabilt. Tack för svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.