Hej,

Hade önskat lite input angående golvvärme. Har nyligen renoverat liten wc och hallen. Golvvärme installerades i både hall och wc.
Det är en slinga som förser både hallen och wc. Givare ligger i hallen.

Nu till problemet, golvet i hallen är varmt och wc kallt. Rumstemp i wc ca 14 grader. Värme på golvet 17 grader. Värme på golvet i hallen är 23 grader. Mätt med värmekamera.

Maxar man golvvärmen så eldar det på gott med temperatur över 30 grader. Men knappast hållbart ekonomiskt. I dagsläget är detta enda lösningen för att få fart på värme i wc:n

Är detta korrekt utfört? Finns det någon branchpraxis, riktlinjer osv man kan hänvisa till?

Tacksam för svar.
 
Eftersom du postar i elforumet så antar jag att det är elektrisk golvvärme? Vilken typ? Jag tror dock att detta är en byggteknisk fråga som beror på golvläggningen i hall respektive wc, och hur väl det är isolerat. Om vi antar att slingan är hel så har du uppenbarligen större värmeförluster i wc'n än i hallen. Det var mao kanske inte en jättebra ide med en gemensam slinga och en gemensam termostat.
 
Andormälv Andormälv skrev:
Nu till problemet, golvet i hallen är varmt och wc kallt. Rumstemp i wc ca 14 grader. Värme på golvet 17 grader. Värme på golvet i hallen är 23 grader. Mätt med värmekamera.
Troligtvis ligger givaren i golvet för nära en slinga och påverkas snabbt av värmekabeln, då uppträder detta fenomen. gör att WC;s golv inte hinner få upp tempen, du får prova att dra upp givaren en lite bit i taget tills du är nöjd, hoppas att det går,
förhoppningsvis att den ligger i slang och inte skarp böj vid golv/vägg
 
Det tråkiga svaret är ju att det borde ju vara lagt som två ytor, med separata givare.
Vad var överenskommet i er beställning och dialog med utföraren?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.