Hej!

Vill bara kolla hur det funkar. lite bakgrund.

Vi har i samband med renovering hemma gjort om lite i vårt badrum. Bla flyttat avlopp och placering av toalettstol och golvbrunn - vi har även beställt golvvärme. I samband med detta har vi -tydligt- bett om att få offerter på de "extra" jobb vi vill ha utförda bla golvvärmen och kakling över 1200mm. Vi har fått offert på detta och godkänt kostnaderna från detta.

Nu har vi fått räkning från byggfirman där de har lagt på ca 9000 kr för omdragning av avloppsrör, en kostnad som INTE finns i den badrumsoffert vi fått, och en kostnad som vi anser borde täckas av försäkringsbolaget, då nya rör var tvungen att läggas.

Borde inte denna kostnad ha funnits med i den offert vi fick? och borde de inte ha informerat oss om denna kostnad innan jobbet utfördes?

Hur funkar det? Är det bara att betala o se glad ut, eller ska vi bestrida denna kostnad eftersom den inte var upptagen i offerten?
 
Varför skulle försäkringsbolaget stå för det?
 
Det säger jag inte - men borde inte byggfirman ha uppgett den kostnaden i SIN offert till oss? de hade ju fått offerten i sin av sin underleverantör (o då förutsätter jag att de vilket jobb som måste göras o vilken kostnaden är). Hur ska man kunna uppskatta kostnader om inte det är upptaget i offerten. vi har varit väldigt tydliga att vi måste få veta kostnaderna innan jobbet är beställt.
 
Det finns aldeles för lite information i tråden för att kunna ha ngn. uppfattning i frågan.

Det där med försäkringsbolag komplicerar givetvis bilden.

Dte kan ha varit så att det inte var uppenbart vid offertskrivningen att röret måste flyttas, i den omfattning som det blev. Det kan då ev. vara en oförutsedd komplikation.

Enl. konsumentköpslagen så skall en entrepenör informera och få godkänt av beställaren innan extraarbeten utförs. Men dte finns en skrivning i stil med: Om arbetet är akut, och entrepenören inte får tag på beställaren i tid, och om entrepenören med fog kan anta att beställaren vill ha arbetet utfört, så kan han utföra det utan godkännande.

Dvs detta kanske är korrekt.

Det kan också vara så att arbetet självklart borde ingå i det offererade arbetet, i så fall bör ni inte betala.

Detta med försäkringsbolag inblandat kan också komplicerar bedömmningen, även byggaren kanske räknade med att den delen skulle gå på förs. bolaget när offerten skrevs.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.