Har fått offert på stommonterat timmerhus på ca 85 kvm och
tänkte se om det är någon som har några åsikter huruvida priset är bra eller dåligt...
610 000 kr för
gjuten grund (ex.markarbete,sprängning etc) stomresning, leverans.
tak med råsponten och vindskivor ( ex tegel, vill lägga shingel själv.)
inga dörrar el fönster ingår.

bifogar bild på huset.

tycks?
 
  • martinskiss2b.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej
Vi har byggt ett rundtimmer hus 230 rundtimmer på ca 90 kvm nere och 80 kvm uppe och vi köpte det genom finland Kimara vi gjorde egen ritning och egen platta och reste hela timmerstommen själv. Och för själv timmerstommen med fönster dörrar och även innerdörrar och trapp men med shingeltak som vi bytte ut mot plåttak som ser ut som tegelpannor. Vi betalade för själva stommen 650 000 innan vi var färdiga med hela bygget inkl ett garage på 12*9 meter så landade vi på ca 1700000.
Då har vi även dragit in vattenburen golvvärme i hela huset nere själva ( alltså inte lejt bort någonting lagt all klinker själv i hela huset även i badrummet) och i garaget med tillhörande acktankar och panna och sånt och det blev ju en slant. Lycka till med erat köp var bara noga med att kontrollera med eran byggnadsnämd att huset kommer att gå igenom en besiktning för det måste det göra för att ni ska kunna placera lånen på banken. Vi fick tips om att man skall kolla upp dörrmått ( ska gå att göra handikappanpassat för att gå igenom besiktningen) och så ska man tänka på att vissa.
kommuner anser att ni måste ha ventilationaggregat mm.
Vi undkom många av reglerna som finns för att bygga åretrunt hus genom att skriva i bygglovsansökan att det var ett fritidshus och sedan besiktade vi det och gjorde om det till året runt det funkade kanon. Vi har varit nöjda med Kimara.
Mvh
Cissi
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.