Hej vi är i startgroparna för en tillbyggnad på vårt befintliga hus (endast 45 kvm). Utbyggnaden blir om 92 kvm. med ett badrum, en tvättstuga, gästtoa (plus sovrum x 4 och vardagsrum) och vattenburen värme i hela huset.

Har fått offert för VVS och värme och vill se om ni tycker det är rimligt. Priserna idag har ju gått upp så vet inte längre vad som är rimligt. Nedan ser ni det som vi fått offererat.

* Avlopp.
Grundkillarna får fixa allt avloppet i grunden. Vi tar hand om allt avlopp ovan plattan. t.ex upp till avlopps luftningen, tvättställ mm.

* Värme
I tvättstugan så kommer vi ställa en Nibe Vvm 325 som. Det här är innerdelen av värmekällan som kommer producera Värme och varmvatten. Det finns 180 L varmvatten att tillgå. Går om man vill att installera ytligare en beredare om inte varmvattnet skulle räcka till. Pannan har samma mått som ett kylskåp 60*60 sen behöver vi installations utrymme bredvid pannan på minst 20 cm.

Utedelen en Nibe 2120 -12 kw.

Den ställer vi på fixat underlag, typ trädgårds plattor eller gjutenplatta. Det behöver även va ett avlopp till dräneringen mitt i plattan.

Vi kan fixa underlaget fast på löpande räkning. Isolerade matningar mellan utedelen och pannan lägger vi i torpargrunden / grunden. (det befintliga huset idag)

* Golvvärme
-I gamla delen ( Köket ) så lägger snickaren spårade spån skivor. som vi fräser vändningar på. Vi levererar plåtar och slang. (detta ska inte räknas med i offerten då vi inte ska ha golvvärme i köket som finns i den befintliga delen, så vet inte hur mycket minus det blir för detta)

-I någon lämplig vägg som monterar vi skåp, fördelare och trådlös rumsreglering.

-Matningar mellan pannan och skåpet lägger vi i grunden.

Nya delen- Lägger vi på frigoliten i rörhållarskenor. Vi monterar ett lämpligt skåp typ i tvättstugeväggen där vi utgår med alla slangar. trådlös rumsreglering ingår och fördelare.

Nya delen övre plan.

-spårade spånskivor levererar och läggs av snickaren. Vi monterar plåtar och slang och fräser vändningar. Skåpet monterar vi i typ garderoben ( påovanvåning) fördelare skåp och trådlösrumsreglering ingår.

-matningar till samtliga fördelare samlas ihop och ansluts mot pannan i tvättstugan. Tvättstugan är liten så vi behöver gå igenom hur allt ska få rum med pannan och tvättbänk. mm .

* Vatten.

-Vi monterar ett tappvatten skåp i tvättstugan där vi utgår med allt vatten ifrån till samtliga vatten punkter på ritningen. Vi förbereder matningar från det här skåpet och till badrummet i gamla delen för att i framtiden kunna koppla om så att man kan få varmvatten i från pannan i tvättstugan. Jag har inte räknat med den omkoppling i det här läget. Men att vi drar fram rör iallfall.

-Kunden håller med blandare porslin och badrumsmöbler. Vi ansluter allt blandare mm till våra slangar. inkoppling av pannan, inkoppling av kök , inkoppling av tvättstugan.

Pris : 260000:- + moms. 325 000 ink moms. ( Rotavdrag är ej bort draget )

Vad tror ni om detta?
 
Det är svårt att säga när det är så många delar som ingår. Kanske inte helt orimligt?

Vad jag kan se så kostar värmepumpens inomhusdel 36 000 kr och utomhusdelen 57 000 kr, och så installation på det.

Här är ett exempel där det kostar ca 100 000 kr att lägga 60 kvm vattenburen golvvärme. https://www.byggahus.se/varme/kostnad-vattenburen-golvvarme

Ta in ett par offerter till så att ni har något att jämföra med.
 
Tycker det låter mycket rimligt, men skulle vara intressant att se hur kostnaderna är uppdelade mellan materialkostnad och arbetskostnad, dels för att se hur lång tid dom beräknat att arbetena pågår.. Men låter absolut inte som nåt överpris så länge det inte tillkommer massa saker som inte framkommer på offert..
 
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Det är svårt att säga när det är så många delar som ingår. Kanske inte helt orimligt?

Vad jag kan se så kostar värmepumpens inomhusdel 36 000 kr och utomhusdelen 57 000 kr, och så installation på det.

Här är ett exempel där det kostar ca 100 000 kr att lägga 60 kvm vattenburen golvvärme. [länk]

Ta in ett par offerter till så att ni har något att jämföra med.
ah tack är lite svårt också för det är ju en del, men vet som sagt inte riktigt vad som kommer tillkomma, får kolla med honom också om ÄTA och andra kostnader som eventuellt kan dyka upp. Men tack för svar! :)
 
Bryggan78 Bryggan78 skrev:
Tycker det låter mycket rimligt, men skulle vara intressant att se hur kostnaderna är uppdelade mellan materialkostnad och arbetskostnad, dels för att se hur lång tid dom beräknat att arbetena pågår.. Men låter absolut inte som nåt överpris så länge det inte tillkommer massa saker som inte framkommer
på offert..
ja jag behöver ändå be honom speca upp arbetskostnad vs materialkostnad för att se hur mycket rot som kan dras av. Men känns skönt att nån tycker det låter rimligt iallafall! :) ska som sagt fråga också om eventuella andra kostnader. Tacksam för ditt svar! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.