Hej! Vad tycker ni om denna planlösning? Utrymmet är ungefär 80kvm. Har inget takfönster så det är ingen vits att ha ett stort luftigt allrum ovanför trappan därför blir det istället en "massa rum". Nu kommer vi istället slänga upp en flashig fondvägg som är belyst samt utnyttja alla utrymmen så mkt det går. Har inga andra förrådsutrymmen i huset (heller inget garage eller utomhusförråd) och eftersom vi har hästar så är det viktigt att ha gott om förrådsutrymmen.

Länk till mer info : http://smvnybro.blogspot.com/2010/04/google-sketchup.html


Länk till bild 1, forumet skalade inte ner bilden..... *muttrar* : http://3.bp.blogspot.com/_zLpFWl6El...s1600/Skärmavbild+2010-04-05+kl.+22.33.14.png

Länk bild 2 : http://4.bp.blogspot.com/_zLpFWl6El...s1600/Skärmavbild+2010-04-05+kl.+22.26.32.png
 
sovrummen till höger är väl helt ok men vad ska ni med alla klädkammare till?
 
Vi har noll förråd på nedervåningen och inget utomhusförråd. Hellre klädkammare än "tomrum". :) Huset är luftigt med öppen planlösning på nedervåningen och därför känner vi inte att vi behöver ha det på övervåningen. Vet inte vad vi skall göra med utrymmena annars? :)
 
Hur många sovrum behöver ni? Jag skulle nog göra sovrum 4 större och inte ha det som sovrum utan allrum istället. I ett så pass stort hus så borde det absolut finnas ett allrum där barnen kan vara med sina kompisar. Sedan så får man väl offra badrumsutrymme för förvaring. Badrummet nere är ju inte så litet att det behövs ett jättestort där uppe.

Alternativt så kanske man kan ha allrum i utbyggnaden och ha övervåningen mer symmetrisk med två sovrum på varje sida och ett litet duschrum till vänster om trappen.
 
Det är tänkt att ha allrum/arbetsrum i rummet brevid toaletten. Öppningen mellan det rummet och hallen kommer vara rätt bred, Kommer inte sätta in någon dörr där just nu.

Egentligen behöver vi bara ha 2 sovrum där uppe då vi bara har en 4 år gammal dotter. Men man vet ju inte hur det blir i framtiden om vi vill ha fler barn.

Första tanken var att vi skulle ha vinkelrummet och dottern skulle få rummet på högersidan med sned dörr och klädkammare. Rummet brevid hennes skulle bli arbets/pyssel/foto-rum. Rummet brevid badrummet skulle bli allrum/gästrum.

Ev. skulle man kunna ha arbets/pyssel/fotorummet på nedervåningen i det lilla rummet. Det vet vi inte vad vi ska göra med. Föräldrarsovrummet på nedervåningen skall bli "klädvårdsrum". Där ska vi ha strykbräda, mangel osv.

Ett annat alternativ är att man låter bli att dela av rummen på högersidan och bara ha ett stort rum där. Om man behöver ytterligare rum så kan man dela av det isf. Hmm...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.