Hej

Nu när vi kom upp till stugan i fredags så hade JFB löst ut i garaget. Vi har en frys där men som tur var så hade maten klarat sig. Återställde JFB och allt fungerade. Vet ej varför den hade löst ut.

Finns det något smidigt sätt att kunna övervaka detta via WiFi? Har routern i stugan så den hade inte påverkats av detta.

Mvh
Johan
 
En termostat som kallas låg temp byggnad tex + 10 C och ger en signal till något som skickar ett larm
 
Walle85
En annan lösning som skulle kunna funka eftersom du har wifi på annan jfb som jag förstod det är t.ex. en raspberry pi med en waveshare ups hat. Den kan övervakas och ge information i realtid om den går på batteri eller inte. Det kräver dock att man måste göra ett enklare script som t.ex. skickar ett mejl när den går över på batteridrift.
Man kopplar då in den på det uttag där du vill övervaka jfb.
Det som kan ställa till det är om strömmen till routern som förser den med wifi/internet går eller om er ISP får ett avbrott, då kan den inte skicka status längre. Så då måste man kanske gardera sig med att den en eller flera gånger per dygn (på specifika klockslag) skickar status oavsett om strömmen gått så att man vet att den har kontakt.

Edit
Annars kanske denna är ett enklare alternativ, https://www.direktronik.se/direktro...2g4g-vid-oonskad-temperatur-och-stromavbrott/
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.