Hej!

I vårt cykelförråd finns ett UI 432-6 uttag (se bifogad bild). Jag funderar på att köpa en elcykel och tänkte att man kan skaffa en övergångsadapter så att det blir ett 'vanlig' 230V uttag. Liknande det här: https://www.elbutik.se/product.html/overgangsadapter-cce-416---schuko-230v

Jag har dock väldigt svårt att hitta något så jag undrade om jag är på rätt spår.

Tack!
 
  • Röd industriell UI 432-6 uttag hållen i handen i ett cykelförråd.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tomfledderus Tomfledderus skrev:
Hej!

I vårt cykelförråd finns ett UI 432-6 uttag (se bifogad bild). Jag funderar på att köpa en elcykel och tänkte att man kan skaffa en övergångsadapter så att det blir ett 'vanlig' 230V uttag. Liknande det här: [länk]

Jag har dock väldigt svårt att hitta något så jag undrade om jag är på rätt spår.

Tack!
Att sätta en adapter för ett uttag som är avsett för max 16A på ett uttag som är avsett att säkras med 32 A är inte OK och det tillverkas därför inga.
Det som skulle vara rätt enkelt är att sätta dit en liten central och säkra av för ett eller flera uttag.
MEN finns det inte en belysningsgrupp som det går att sätta uttag på?
 
  • Gilla
Tomfledderus
  • Laddar…

Bästa svaret

På bilden är det en 32A handske, din länkade produkt behöver du komplettera med https://www.elbutik.se/product.html/overgangslada-32/16a?category_id=2136 eller motsvarande.
Det billigaste är nog att köpa en liten byggcentral med 32A handske typ https://www.elbutik.se/product.html/byggcentral-16-32a och komplettera med två stycken 32A handskar, en hane och en hona samt en kort bit kabel emellan.

https://www.elbutik.se/product.html/stickproppar-2
https://www.elbutik.se/product.html/skarvuttag-cee-32a-4polj-turbo-twist
 
  • Gilla
Tomfledderus
  • Laddar…
Tack för er input och förslag på möjliga lösningar!
 
tommib
Man kan ju också ägna kostnaden för elen en tanke. Det är ju väldigt ovanligt att en privatperson har en 32 A handske i sitt egna cykelförråd så jag gissar att det här är typ en bostadsrättsförening eller liknande.

Nu menar jag inte att just cykelladdning drar så mycket men om du får göra det så kommer kanske någon annan och vill ladda bilen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.