Hej,

Tänkte sätta upp tvättlina i taket i vår källartvättstuga, rummet är troligen inte merän 4 meter brett. Efter som väggarna är någon typ av mjuk betong, alt hålsten så blir det såklart med plugg. Frågan är bara vilka öglor man ska sikta på? Räcker 6x25 eller böär man iallafall ta 7,6x115?

När det gäller tvättlina så borde man troligen ha något med ståltrådskärna som denna?
 
Ta 7,6x115 så riskerar du inte att de lossnar.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Njaaa... Det är lite överdrivet om du enbart skall hänga tvätt på den.
Den är betydligt styvare än tvättlinan du länkade till och därför får du troligen fästa den med wireklämmor, istället för att enbart knyta en dubbelknut.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
harry73
S snowjim skrev:
När det gäller tvättlina kanske det är bättre att köpa beklädd stålwire, ex denna : [länk] som klarar 375 kg
Vi har dom i trädgården mellan några träd. Tvättlinor gick alltid sönder efter ett tag, men dessa håller hur bra som helst
 
harry73 harry73 skrev:
Vi har dom i trädgården mellan några träd. Tvättlinor gick alltid sönder efter ett tag, men dessa håller hur bra som helst
Även sådan tvättlinor som har ståltrådskärna?
 
harry73
Jag tror det var glasfiberkärna.
 
S snowjim skrev:
Räcker 6x25 eller böär man iallafall ta 7,6x115?
Tycker du har ganska extrema alternativ. 25 mm känns väldigt kort men 115 mm är nästan fem gånger längre och kanske onödigt brutalt.. Jag skulle nog sikta någonstans mittemellan.

Det viktiga är nog att du anpassar skruven efter pluggen så välj plugg först. Med brun eller blå "standardplugg" är det väl runt 50 mm skruv som gör nytta.
 
j.erkers
Vi har tvättlinor av dubbel ståltråd som löper innuti vanliga VP-rör. Tricket är att få VP-rören att inte rotera så att all tvätt hamnar på golvet, fördelen att det sällan/aldrig blir tvättlineveck på kläderna. Har funkat utmärkt i säkert 20 år även om linorna har blivit aningen långa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.