Hej!
Vi ska bygga nytt hus men har fått lite bekymmer med vårt bygglov. Kommunen tycker att vårt hus inte passar in riktigt på landet, huset ser för kompakt ut tycker dom. Deras önskan är att vi flyttar isär huset och garaget/gästrum.
Men det tycker inte vi är så praktiskt, då förlorar vi en fin groventre/hall och funktionen att man kan gå imellan garage och hus utan att behöva gå ut.

Behöver hjälp med förslag på hur man skulle kunna utforma taket så att det ser bra ut.

Här är några bifogade skisser jag gjort.
Nummer 1 är så vi vill ha det, men kommunen ogillar det, och 2 är ett förslag som kommunen har gett.
Visa bilaga 1.pdf
Visa bilaga 2.pdf
Visa bilaga 3.pdf
Visa bilaga A1.pdf
 
Tycker kommunen lägger sej i alldeles för mycket. Inget fel på ert första förslag. Det finns en finess med att lägga garagegaveln mot infarten, snöskottning! De finaste vyerna ifrån ett hus har man också på gavlarna. Synd kanske att slösa bort detta med att glo på grannen. Första våningen ger större rymd och ljus på gavlarna. Andra våningen finns den finaste utsikten på gaveln. Lägg huset med gaveln åt det finaste hållet och slösa inte heller bort den finaste gaveln på ett sovrum. Alla brukar lägga långsidan mot vägen....inte tvunget. Utsprången vid taket gör att det blir mörkt längs långsidorna inomhus. Nej visa upp ert hus från den finaste sidan, gavelsidan!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.