Har dragit igång renovering av mitt lilla duschrum på c:a 3 kvm. Såg i Comfortbutiken ett nytt slags avlopp  som jag tyckte var så snyggt. I stället för en golvbrunn mitt i duschen, är det som en ränna längst in vid väggen med ett rostfritt galler över. Har någon erfarenhet av detta? Rörmokaren och plattkillen som skall hjälpa mig har inte jobbat med detta förut och är förstås skeptiska (alla hantverkare verkar liksom misstro allt nytt  ;)) SKulle vara kul att få veta vad ni tycker om ni har ett sådant avlopp hemma. Snyggt är det i alla fall! Dessutom skall jag ha "invikbara" glasväggar till duschen, då skulle ju en vanlig golvbrunn komma utanför väggarna när man viker in dem, vilket skulle reta mig till vansinne  ;)
 
Här har du en av dem större Unidrain trådarna. :p

http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=1735/0

Kaifas skriver i tråden ovan att dem har haft någon form av möte ang. Unidrain och kommit fram till att den inte är godkänd i Sverige om den inte gjuts in. Unidrain svenska och kakelspecialisten i Stockholm säger dock att montage i träbjälklag tillsammans med tätskikt från DEITERMANN/Maxit är godkänt.

hoppas du kommer att bli nöjd med ditt badrum när det är klart.

 
Hej, vi har precis installerat dessa brunnar, både i gjuten platta och i träbjälklag(övervån). Kan säga att vi har haft ett litet h-vete med dem. Våra entreprenörer hade heller ingen erfarenhet av dem, så när plattan gjöts, hamnade brunnen ca 5cm för långt ner. Vi har fått lämna in den för att svetsa på en upphöjning, då ingen förhöjningsring finns hos Unidrain. Se till att dina hantverkare läser på samt har kontakt med unidrains säljare i Sverige, annars kan det kosta dig dyrt...Priset är ju redan ganska mastigt för en golvbrunn.
Men snyggt blev det ;)

TyraMyra
 
Tack för svaret! Mitt avlopp är nu på plats, det är bara klinkerplattorna som fattas. Det blir jättesnyggt. Men vi fick slå våra kloka huvuden ihop, jag, snickaren och rörmokaren, för att det skulle bli alldeles rätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.