Hej,

Vi har ett större projekt framför oss framåt sommaren/efter sommaren då vi ska göra stambyte på 60 år gamla V/A ledningar. Det betyder att i princip alla golv på nedervåningen är berörda och vi måste riva upp och bila.

Nu till frågan; Vi vet inte vad det är för isolering mot plattan, men efter att ha sett hur det var i lägenheten i stan i ett hus från samma epok (slutet av 40-talet) och hur det såg ut när vi rev köket förra året så misstänker jag att det är något slags blandning av jord och spillmaterial.
Är det bäst att spara det och skotta tillbaka? Eller ska man skotta ut det som behöver flyttas på och ersätta endast den delen med något nytt? Vad i så fall? Och om man inte kan blanda gammalt och nytt, vad ersätter vi helt skiten med i så fall? Samt, i de delar som får helt nytt golv med isolering (ska göra om gammal tvättstuga som befinner sig direkt på plattan utan något till kontor), vad gör vi bäst där?

Tacksam för svar!
 
Isolera där du har möjlighet.
Ersätt det material du ändå gräver upp med makadam. Och försök även byta ut gammalt material så att det blir minst 1 dm makadam under den nya gjutningen.
 
Förmodligen är det bara betong på jord och sten.

När bytte va rör i vår källare passade vi på att grävda ut nästan hela källaren och isolera ordentligt. Vi gjorde på följande sätt efter det att vi grävt ut det gamla:
(nerifrån och upp)
3 cm makadam
10 cm pordrän/isodrän.
5cm cellplast
golvvärmerör.
armering
8 cm betong.
 
  • Gilla
JoLi81
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.